שוברים את המיתוס – גלידה זה כן בריא!

טחינה מהווה בסיס להרבה מנות טבעוניות ותחליף הולם לשמנת בשל השומן הטבעי שמדמה מרקם קרמי.
להלן מתכון שיכול להתאים גם למי שאין ברשותו מכונת גלידה ביתית.

מצרכים:

2 וחצי כוסות חלב סויה רגיל או בטעם וניל
1 כוס סוכר
תמצית וניל (אם בחרתם בחלב רגיל)
קורט מלח (להדגיש את הטעמים)
250 גר' טחינה גולמית לבחירתכם (בחרו בקפידה שהרי עיקר הטעם יושפע מזה)

איך מכינים?

ידנית –
מחממים את החלב עם הסוכר ותמצית הוניל. בוחשים עד שהסוכר נמס היטב. אפשר לעצור את הבישול לפני הרתיחה.
מצננים מעט את התערובת ומוסיפים את הטחינה. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
מוזגים את התערובת לתבנית ומקפיאים.

עם מכונת גלידה ביתית –
מכניסים למכונה את התערובת שהכנתם כמתואר לעיל (לאחר צינון), ומפעילים עד לקבלת המרקם הרצוי.

קישוטים זה כיף:
כדאי להוסיף שערות חלווה או שקדים מקורמלים, זה משדרג את הטעם והמראה.
זהו מתכון פשוט למדי, אפשר להשתדרג עם רוטב פיסטוקים והל מדהים כמו במתכון הבא 

גלידת טחינה טבעונית


Comments are closed.