מכונת גלידה ביתית | מתכון לגלידה | יצרני מכונת גלידה - טיפים לשימוש נכון במכונת גלידה
אתר מכונת גלידה ומכשיר ברד ביתית
לאספקה מהירה חייגו 08-9364540

טיפים לשימוש נכון במכונת גלידה

דף הבית >> הכנת גלידה >> טיפים לשימוש נכון במכונת גלידה
טיפים לשימוש נכון במכונת גלידה

מכונת גלידה היא דבר נפלא לרוב התוצאה היא טובה אך עם מספר טיפים פשוטים התוצאה יכולה להיות מצוינת
 
דברים שחשוב לשים לב בהפעלה:
 
•לעבוד עפ"י הוראות היצרן ולאחר נסיעה מטלטלת עם המכונה, יש לתת לה לנוח 24 שעות, כדי לאפשר לנוזל הקירור לחזור למקומו.
 
•עפ"י הוראות היצרן, בראשית כל סבב של הכנת גלידה, יש להפעיל את מנוע הקירור כ-5 דקות לפני הפעלת מנוע הערבול.
 
•בחלק מהמכונות יש לשים כמות קטנה של אלכוהול (יש כוסית מדידה עם המכונה) לפני כל הפעלה, כדי שהמיכל הנשלף לא יקפא אל דפנות המיכל הקבוע.
 
•יש להפעיל את מנוע הערבול (כך שהכנפיים מסתובבות במיכל ריק) לפני שמוזגים פנימה את המסה.
 
•בין סבבי הכנת גלידה, ולאחר שטיפת המיכל, יש לנגבו היטב, כי כל שארית מים תגרום להיווצרות גוש קטן של קרח בתוך הגלידה של הסבב הבא.
 
•לעיתים, בהתאם לסוג הגלידה/סורבה וכמות המסה שבמיכל, יש צורך ביותר ממחזור הפעלה מלא אחד.
 
•כאשר נדרש פחות ממחזור הפעלה מלא (במיוחד אם זה מחזור ההפעלה השני), כדאי מאוד להפסיק את פעולת מנוע החביצה/ערבול מייד ברגע ששומעים שהוא אינו מצליח יותר לסובב את הכנפיים,כי זהו סימן  שהמסה כבר מוצקה מדי עבורו וזאת כדי למנוע מאמץ יתר שלו ונזק כתוצאה מהעומס עליו.
 
•כדאי להכין את הגלידה בסמוך ככל האפשר לצריכתה. זה המצב בו היא במיטבה.
 
לא כדאי לנסות להכין סורבה דיאט עם סוכרזית כי עלול לצאת לכם גוש קרח,יש לבדוק תחליפי סוכר אחרים המיועדים לבישול. לסוכר תפקיד חשוב בקפיאת המסה.

•ניתן להוסיף לימון גם לטעם וגם בגלל הפיקטין שהלימון מכיל אשר גורם למרקם נעים וחלק

ניתן גם להוסיף פיקטין או מסמיך חרובים e410 .

•בכדי להגיע לתוצאה הטובה ביותר לסורבה אפשר להשתמש במד בומה אשר בודק את רמת הסוכר הרמה האידיאלית בין 16 ל18 בומה.

 
טיפ  אישי מניסיון שלי להכנת גלידה, לכמות של 1 ק"ג בערך הוא-
  חצי ליטר של תערובת חלב / שמנת ביחס 1:1. אבל רצוי שתנסו בעצמכם כמה פעמים עד שתגיעו ליחס הטעים לכם ביותר.
 
  4 חלמונים בגודל ממוצע, עם בערך חצי כוס סוכר. גם כאן הכמויות תלויות - עוד חלמון יתן מרקם עשיר יותר, פחות חלמון יתן מרקם בריא יותר. כמות הסוכר היא ממוצעת כי תלוי גם במה ששמים בחלב/שמנת. אם
למשל עושים גלידת קרמל / טופי, ז"א הרבה סוכר בשמנת, צריך לשים פחות בחלמונים, אבל לא לוותר כליל על מנת לאפשר הקצפה טובה. 
 
  כל הטעמים נכנסים כבר לשמנת. יש תבלינים שיתנו טעם יותר חזק אם לאחר הבישול על סף רתיחה תשאירו את השמנת עם התבלינים לעמוד כמה שעות, אפילו לילה, ורק אח"כ תמשיכו .
 
     שני טיפים טכניים נוספים:
 
  לא לשכוח שהתערובת מגדילה את הנפח שלה תוך כדי ההכנה. לכן לא למלא את כל מיכל ההכנה בתערובת, אלא רק כמחציתו.
 
  על מנת לזרז את התהליך -  רצוי לקרר את התערובת. לפני ההכנה.


•לשאלות נוספת לחץ כאן

 

 

אתר MY-GLIDA מבית בונדיגו המטבח החכם. טלפון 08-9364540 פקריס 3 (בניין רורברג למדע) קומת קרקע, פארק המדע רחובות

מכונת גלידה  מכשיר גלידה מכונת ברד