לאותן פעמים בהן מתחשק לכם להביא לשולחן קינוח חגיגי ,טעים ומדהים

 

מצרכים :

 

150 גרם תערובת פירות יבשים

1/3 כוס ברנדי

2 כפות  רום כהה

1 תפוז  – מגררים את הקליפה וסוחטים

2 כוסות שמנת

1 כוס חלב

מקל וניל

מקל קינמון

6 חלמונים

1/2 כוס סוכר

 

הכנה:

  1. משרים את הפירות היבשים בברנדי + רום + קליפת תפוז ומיץ תפוזים ללילה
  2. בסיר קטן מחממים יחד שמנת + חלב + קינמון + ווניל עד שהכל מתאחד. מוציאים את מקלות הקינמון והוניל.
  3. בקערה טורפים יחד חלמונים + סוכר עד שהם מבהירים. מאחדים עם השמנת החמה , בזהירות ! לאט לאט ומבשלים על אש קטנה עד שמסמיך מעט.
  4. מצננים
  5. מעבירים למכונת גלידה וממשיכים לפי הוראות היצרן
  6. כמה דקות לפני שהגלידה מוכנה הוסיפו מהפירות המושרים  ( ללא הנוזלים ! )

טיפ ! – העבירות את הגלידה המוכנה לתבנית סיליקון מעניינת  מרופדת בפלסטיק נצמד . הגישו עם סירופ או פירות מסוכרים מלמעלה.

גלידה חגיגית


Comments are closed.