מה יותר מרענן מאננס ומנטה? ממש חגיגה של רעננות בפה.

אז הפעם השתגענו עם עם טעם מקורי במיוחד, ואני מוכרחה להודות שדורש קצת יותר זמן ועבודה, ומרכיבים קצת פחות שכיחים.
אבל נראה לי שזה כל הכיף במכונת גלידה ביתית, היכולת להשתגע ולגוון, לגלות דברים חדשים ומרקמים חדשים.

הצטיידו ב:

1/4 כוס סוכר
1/4 כוס מים
2 כוסות עלי מנטה (לא דחוסות)
1/2 כוס סירופ תירס קל
1 וחצי כוסות אננס משומר מעוך כולל המיץ
2 כוסות חלב מלא
2 כוסות שמנת מתוקה
1/4 כוס ליקר מנטה לבן
1 כוס מיץ לימון טרי
עוגיות חמאה או ביסקוויטים לקישוט

גשו למלאכה:

1.     ערבבו את הסוכר והמים בסיר בינוני והביאו לרתיחה על חום בינוני-גבוה, עד להמסת הסוכר. הרתיחו מבלי לערבב למשך 10 דק', עד לקבלת מרקם חצי מוצק (soft-ball stage – שימו כפית מן הסוכר במים חמים ומששו להבטחת המרקם הנכון, כמו פלסטלינה. צירפנו סרטון הדגמה בהמשך). ערבבו פנימה את עלי הנענע ובשלו על חום בינוני לעוד 10 דק'. הסירו מן האש וצננו.

2.     את סירופ המנטה שנוצר מזגו לבלנדר וערבלו. העבירו לקערה גדולה והוסיפו את סירופ התירס.

3.     שטפו את הבלנדר, הוסיפו את תערובת האננס וערבלו. את המחית החדשה הוסיפו לקערה הגדולה מסעיף 2 וגם את החלב, שמנת, ליקר מנטה ומיץ לימון.

4.     צננו לפחות 4 שעות או למשך הלילה. (לממהרים, שימו במקפיא למשך שעה). לאחר מכן העבירו את התערובת למכונת גלידה ביתית ופעלו לפי הוראות היצרן.

 

זהו למעשה תרגום של מתכון אמריקאי שתוכלו למצוא כאן

 


Comments are closed.