דרושה פה קצת עבודה מקדימה לפני שזורקים למכונת גלידה, אבל טעם מגניב וייחודי ומרקם עשיר ומלטף מובטחים לכם פה.

4 קלחי תירס מתוק, מקולפים, מופרדים מהגרגירים והגבעולים חצויים
2 כוסות חלב
2 כוסות שמנת מתוקה עשירה (38-42% שומן)
3/4 כוסות סוכר (מופרדות לחצי כוס ורבע כוס)
9 חלמונים מביצים גדולות

  1. בשלו את גרגירי התירס במחבת ברזל יצוק יבשה על חום בינוני גבוה, תוך כדי ערבוב, עד שיופיעו נקודות חומות (בערך 4-5 דקות). העבירו את הגרגירים לסיר גדול. הוסיפו את הגבעולים החצויים, החלב, השמנת וחצי כוס סוכר. הרתיחו תוך כדי ערבוב מתמיד ואז הסירו מהאש. הפרידו את הגבעולים. ערבבו את התערובת עד למרקם אחיד וחלק באמצעות בלנדר מוט והחזירו את התערובת האחידה אל הסיר.
  2. הקציפו את החלמונים עם שארית הסוכר. חממו את התערובת בסיר על אש קטנה והסירו מהאש. בעדינות ובאיטיות קפלו כוס אחת של תערובת התירס החמה לתוך תערובת החלמונים, הקפידו לערבב. את תערובת החלמונים החדשה החזירו אל הסיר תוך ערבוב מתמיד. המשיכו לערבב ובשלו על חום בינוני נמוך עד לקבלת מרקם סמיך מספיק (כזה שמצפה את הכף כשמרימים אותה מהתערובת), בערך 5-7 דקות.
  3. סננו את התערובת הסמיכה (סוג של חביצה) והיפטרו מנוזלים ככל הניתן. הפרידו את המוצקים. צננו לגמרי. העבירו למכונת גלידה ביתית ופעלו לפי ההוראות.

 


Comments are closed.