2 כוסות חלב
1 כוס סוכר
3 ביצים, טרופות
1 כוס שמנת
1 אננס טרי או קופסא של אננס משומר

 

הכנה :

  1. בסיר קטן מחממים חלב וממיסים בו את הסוכר. מעבירים מעט מהחלב החם לתערובת הביצים וטורפים עד להשוואת טמפרטורות.
    זהירות , לאט שלא יתקבלו ביצים מבושלות. מאחדים את הביצים והחלב בסיר וממשיכים לבשל עד שהתערובת מסמיכה מעט.

( דרך טובה לבדיקה היא להכניס כף לתערובת ,להעביר אצבע על גב הכף. אם נשאר ה"שביל " סימן שהתערובת סמיכה מספיק )

  1. להוריד את הסיר מהאש ולצנן במהירות על ידי הנחתי בקערת מים קרים מאוד. לערבב 2 דקות עד שמתקרר.
    להוסיף את השמנת והאננס . לערבב ולהכניס למקרר למספר שעות.
  2. להעביר את התערובת למכונת גלידה ביתית ולהמשיך לפי הוראות היצרן.

 

הערה: מי שאוהב חתיכות אננס גדולות יותר יכול להשאיר אותו חתוך גס, מי שלא אוהב חתיכות גדולות יכול לרסק את האננס במוט בלנדר לפני שמוסיפים אותו לתערובת.

גלידת אננס


Comments are closed.