אני לא מכיר אנשים שלא אוהבים גלידה ואחת הבעיות של גלידה זה השימוש הרב בסוכר שנעשה ברוב המקרים.

בימינו יותר ויותר אנשים סובלים מסוכר גבוה ורבים מהם היו רוצים לאכול גלידה אבל כמעט ואין להשיג גלידה איכותית ללא סוכר.

השימוש במכונת גלידה ביתית עוזר לפתור את בעיית הסוכר והרבה אנשים הסובלים מסוכר גבוה רוכשים מכונת גלידה ביתית ומתחילים להכין גלידה בבית.

מכונות הגלידה הביתיות שלנו נועדו למטרה זו והשימוש בהן הוא גם הנאה וגם עוזר לשמירה על הבריאות

יש לשים לב שלא תמיד גלידה תעשיתית שכתוב עליה ללא סוכר היא אכן בריאה יותר, לפעמים כמות השומן והקלוריות בה עדיין גבוהה.

חולי סכרת צריכים לקרוא את התוויות בתשומת לב כי גם חלק מסוכרי הפירות ותחליפי הסוכר מסוכנים עבורם!!

גם למי שמחפש גלידה ללא סוכר כתחליף דיאטטי לקינוח  יש בהחלט מקום לשים לב לשאר הערכים התזונתיים שלה. אולי הפתרון הוא סורבה פרי טוב במקום למרות שגם הוא עלול להכיל סוכר.
בחלק מהמתכונים דלי הסוכר נעשה שימוש באבקות פודינג דלות בסוכר או בתוספת של ג'לטין למסת הגלידה כדי שזו תקפא בצורה טובה.

באילו ממתיקים ניתן להשתמש "במקום" סוכר?

ממתיקים טבעיים:

מולסה – Molassa
סוכר חום – Brown Sugar
סוכרוז – Sucrose (הסוכר הלבן הרגיל)
"
סוכר הפוך"
דבש – Honey
לתת – Malt
סטיויה – Stevia
ליקוריץ – Licorice

ממתיקים מלאכותיים:

הממתיקים המלאכותיים אינם מונעים את הרעב למתוק, לעיתים קרובות הם בעלי השפעה הפוכה.

הממתיקים המלאכותיים הם בעלי שיעור מתיקות גבוה מזה של הסוכר הרגיל, אך (רובם) אינם עוברים את חילוף החומרים על כן אינם מספקים קלוריות. מאחר ולכל הממתיקים יש תופעות לוואי, הוגבל השימוש בהם על ידי הרשויות. מעבדות בעולם מנסות לפתח ממתיק ללא תופעות לוואי וללא טעם לוואי.

סכרין – Saccharine
סכרין הוא הממתיק הראשון שהוכן. חומר זה הורכב לראשונה ב- 1879 ע"י רמסן (Remsen) ופאלברג (Fahlberg) כאשר חקרו את תולדות החומצה הסולפונית. במהלך מחקרם נוכחו שנוצר חומר שמתיקותו גבוהה בהרבה מזו של הסוכר.
הסכרין הוא חומר גבישי לבן, מסיס במקצת במים ומתיקותו גבוהה פי 500 מזו של הסוכר. משתמשים במלח נתרן שלו המסיס הרבה יותר. לסכרין טעם לוואי מר הנגרם על ידי חומרים אחרים שמתלווים אליו בתהליך ייצורו. לכן הוא מעורב עם ממתיקים אחרים.
ציקלמט – Syclamate
הציקלמט נמצא בשימוש משנת 1950. זהו מלח נתרן או סידן, של ציקלוהקסיל סולפמט. הוא נמכר גם תחת השם "סוכריל". מתוק כ- 300 פעם יותר מהסוכר הרגיל. בדרך כלל משמש הציקלמט כתוספת לסכרין ביחס של 1:10   (ציקלמט:סכרין) ובצורה זו אין מורגש טעמו המר של הסכרין.
סורביטול – Sorbitol
הסורביטול הוא תרכובת כוהלית המצויה באופו טבעי באצות ים ובכמה פרות כגון ענבים, דובדבנים, שזיפים, תפוחי עץ, משמשים, אפרסקים, תמרים ובמיוחד בפירות ממשפחת התות.
את הסורביטול מייצרים באופן מלאכותי מסוכר ענבים (גלוקוז). הסורביטול נמס במים ומתיקותו כ- 60% מזו של הסוכר הרגיל. שיעור קליטתו בדם הוא קטן ואיטי מאד וחילוף החומרים שלו אינו זקוק לאינסולין ולכן הוא נסבל על ידי חולי סוכרת. כמות הקלוריות שהגוף יכול להפיק ממנו היא קטנה. לפיכך נראה היה בעבר כי הוא תחליף טוב לסוכרתיים. משמש רבות כתחליף לסוכר לחולי סוכרת.
קסיליטול – Xylitol
תרכובת כוהלית הנגזרת מסוכר הקסילוז (פחמימה בעלת חמישה פחמנים) המופק מתאית למחצה (המיצלולוז). מתיקותו דומה לסוכר הרגיל. נקלט בדם אך בקושי עובר את חילוף החומרים בגוף בעזרת אינסולין, אינו מעלה את רמת הסוכר בדם ולכן נסבל על ידי חולי סוכרת. מתעכל בחלקו (בערך שליש), לכן מספק פחות ממחצית הקלוריות של סוכר רגיל. נמס במים מצוי באופן טבעי בכמה מזונות: פטריות, בצל, חסה, דלעת, פטל, אצות ועוד. לכן נחשב לחומר בטוח יחסית.
מניטול – Manitol
מניטול הוא תרכובת כוהלית בעלת שישה פחמנים. הוא מצוי בטבע בירקות כגון בצל דלעת, אצות ים, פטריות ועוד. מתיקותו דומה לזו של הסוכר הרגיל.
היות שהמינטול נקלט בגוף בקושי ורק בחלקו, הוא מספק רק כמחצית הקלוריות שמספק הגלוקוז. נסבל על ידי חולי סוכרת ומשמש כתחליף לסוכר במזונות דיאטטיים אחדים. בשימוש ממושך בכמויות גדולות עלולות להיות תופעות לוואי.
אספרטם – Aspartam
אספרטם מורכב משתי חומצות אמינו: חומצה אספרטית ופנילאלנין ועוד מתנול. אמנם רכיבים אלה נמצאים במזון טבעי בטבע, אבל אין בנמצא בטבע תרכובת תעשייתית זאת. האספרטם מתוק פי 200 מהסוכר הרגיל. ללא ריח או טעם לוואי, מוכן בצורה אבקה גבישית, נמס במים ובמיוחד כאשר הם חמים וחומציים. הוא מתפרק בחום ומאבד את טעמו המתוק, לכן רצוי להשתמש בו במיוחד להמתקת מזונות שאין לבשלם כמו מיצי פירות, גלידה ומשקאות קלים. נמצא גם שהוא מגביר ומשפר טעמם של מוצרי הפירות.
אצסולפם K
אצסולפם K (באנגלית: Acesulfame k) מורכב ממלח אשלגני  של תרכובת כימית. בריכוז של 3% הוא מתוק פי 200 מהסוכר הרגיל. יש לו טעם מריר, לכן מערבבים אותו בממתיקים אחרים. הוא אינו מתעכל, ואינו מוסיף קלוריות. הוא יציב בחום. לכאורה אינו מזיק בכמות קטנה.

לקריאה נוספת בנושא –  ממתיקים

לקריאה נוספת בנושא ממתיקים לחולי סכרת 


No comments so far.

כתיבת תגובה

Your email address will not be published. Website Field Is Optional.

COMMENTCOMMENT
השם שלךהשם שלך
אימיילאימייל
WEBSITEWEBSITE