הקיץ הישראלי שלנו שופע פירות מתוקים וטעימים.
אז למה שלא נשלב אותם גם בגלידה ?

אפרסק הוא בכלל עולה חדש שהגיע לישראל מסין ,שהגיע אלינו והתאזרח. כבר במשנה ובכתבי יד עתיקים אפשר למצוא איזכורים שלו.

היום יש למעלה מ1000 !!! זנים שונים של אפרסקים – כולל הנקטרינה הידועה וגם אפרסק הפיתה ( !) , פיתוח ישראלי של פירות בן דור מיסוד המעלה שקיבל את שמו בגלל הצורה הפחוסה שלו.

אז מה צריך להכין ?

4 כוסות של אפרסקים קלופים וקצוצים

1 כוס סוכר

4 כוסות שמנת

1 חבילה אינסטנט פודינג וניל

תמצית וניל – מעט . להדגשת הטעם.

1 כוס חלב או חלב ממותק

מה עושים ואיך מכינים ?

מערבבים ביחד את האפרסקים הקצוצים והסוכר. מניחים להם לעמוד יחד כשעה.

מעבירים למעבד מזון ומפעילים עד שהכל הופך לרסק אחיד.

מערבבים יחד את השמנת+חלב+וניל+אינסטנט פודינג+רסק אפרסקים

מעבירים ל מכונת גלידה  וממשיכים לפי הוראות היצרן.

גלידת אפרסק קיצית


No comments so far.

כתיבת תגובה

Your email address will not be published. Website Field Is Optional.

COMMENTCOMMENT
השם שלךהשם שלך
אימיילאימייל
WEBSITEWEBSITE