הקיץ הישראלי שלנו שופע פירות מתוקים וטעימים.
אז למה שלא נשלב אותם גם בגלידה ?

אפרסק הוא בכלל עולה חדש שהגיע לישראל מסין ,שהגיע אלינו והתאזרח. כבר במשנה ובכתבי יד עתיקים אפשר למצוא איזכורים שלו.

היום יש למעלה מ1000 !!! זנים שונים של אפרסקים – כולל הנקטרינה הידועה וגם אפרסק הפיתה ( !) , פיתוח ישראלי של פירות בן דור מיסוד המעלה שקיבל את שמו בגלל הצורה הפחוסה שלו.

אז מה צריך להכין ?

4 כוסות של אפרסקים קלופים וקצוצים

1 כוס סוכר

4 כוסות שמנת

1 חבילה אינסטנט פודינג וניל

תמצית וניל – מעט . להדגשת הטעם.

1 כוס חלב או חלב ממותק

מה עושים ואיך מכינים ?

מערבבים ביחד את האפרסקים הקצוצים והסוכר. מניחים להם לעמוד יחד כשעה.

מעבירים למעבד מזון ומפעילים עד שהכל הופך לרסק אחיד.

מערבבים יחד את השמנת+חלב+וניל+אינסטנט פודינג+רסק אפרסקים

מעבירים ל מכונת גלידה  וממשיכים לפי הוראות היצרן.

גלידת אפרסק קיצית


Comments are closed.