גלידןת עם אלכוהול תמיד היו שילוב אלוהי כמעט בעיניי של שני דברים שאני כל כך אוהבת,

ולכן כשמצאתי את המתכון הזה באחד הבלוגים הייתי חייבת להכין ולנסות.

זה מתכון שעבר כל כך הרבה גילגולים שונים ( התחיל אצל דייויד לייבוביץ ומשם התגלגל ועבר תרגומים שונים במקומות שונים עד שנחת אצלי)

בישראל לא תמיד קל להשיג בורבון שהוא סוג של וויסקי עשוי תירס המיוצר באיזור בורבון,קנטאקי ,ארה"ב.

אבל היום יותר מתמיד קל לחפש ( אינטרנט) וגם חנויות האלכוהול המיקצועיות ישמחו לעזור לכם.

 

למי שרוצה לקרוא יותר על המשקה המרתק הזה – סנהדרינק

 

מרכיבים :

 

1/2 1 כוס חלב

2 כוסות שמנת

1/4 כוס סוכר

6 חלמונים

1/2 כפית מלח

2 כפות תמצית וניל

1/2 כוס בורבון !

 

הכנה:

 

בסיר מערבבים ומחממים יחד שמנת+חלב+סוכר+ מלח.

טורפים מעט את החלמונים, כשתערובת כמעט רותחת, מערבבים עם החלמונים ( רצוי להשוות טמפרטורות כדי שלא תתקבל מקושקשת..)

בסוף הכניסו את כל החלמונים והתערובת יחד לסיר ובשלו על אש קטנה עוד 5 דקות עד שמסמיך.

הורידו מהאש והוסיפו את תמצית הוניל והוויסקי. צננו היטב במקרר כמה שעות.

העבירו למכונת גלידה והמשיכו לפי הוראות היצרן. בגלל כמות האלכוהול בגירסא שלנו יש אפשרות שגם אחרי 20 דקות הגלידה תהיה די נוזלית וזה נורמלי.

בסוף התהליך העבירו למקפיא ללילה שלם או יותר.

 

קרדיט לבלוג שנתן לנו השראה – BROOKLYN SUPPER

גלידת בורבון


Comments are closed.