לפעמים כשמשוטטים באינטרנט מגיעים למקומות מופלאים..

יש מתכונים שכבר מהקריאה הראשונה ברור שהם כל כך מטורפים שאני אהיה חייבת לנסות אותם.

זה מה שקרה כשמצאתי מתכון לגלידת זוקיני ( קישוא) ובירה !!

נשמע כמו משהו שלא נשמע טעים גם לא בדמיון הכי פרוע נכון ?

אז תנסו ותופתעו כמוני !

זו לא גלידה מתוקה כל כך, היא תתאים למבוגרים או ילדים הרפתקניים.

 

מרכיבים:

3 כפות חמאה

זוקיני מגורר

1 כפית מלח

3 כוסות שמנת

1/4 כפית קינמון

1/4 כפית ציפורן

1/4 כפית כוסברה

1/4 כפית אגוז מוסקט

1/4 כפית פלפל שחור

6 חלמונים

3/4 כוס סוכר

1/4 כוס בירה

1/2 כפית תמצית וניל

הכנה:

  1. להמיס חמאה במחבת ולבשל את הזוקיני עד שהוא ממרחי למדי .
  2. להעביר זוקיני לבלנדר יחד עם כל התבלינים ושמנת. לערבב היטב עד שיש תערובת חלקה.
  3. לטרוף חלמונים בסיר קטן, לסנן לתוך הסיר את תערובת השמנת -זוקיני דרך מסננת דקה. לבשל על אש קטנה עד שמסמיך.
  4. להוסיף בירה ותמצית וניל, להעביר למכונת גלידה ביתית ולהמשיך לפי הוראות היצרן.מתקבלת גלידה שונה, מעניינת ונהדרת כקינוח מתוק – מתובל שהולך טוב עם עוגה.

גלידת בירה וזוקיני


Comments are closed.