מה צריך ?

3 בננות בשלות וטעימות מאוד, מקולפות.
1/3 כוס סוכר חום
2 כפיות אבקת סוכר
1 כף חמאה
1.5 כוסות חלב . אפשר לגוון ולהחליף בחלב עיזים או חלב צמחי.
כפית תמצית וניל
1.5 כפיות מיץ לימון
קמצוץ מלח

מחממים תנור ל 200 מעלות, מערבבים פרוסות בננות עם הסוכר החום והחמאה עדיף בתבנית אלומיניום חד פעמית, צולים בתנור כארבעים דקות עם ערבוב קל פעם אחת באמצע, עד שהכל נצלה ומתרכך.
מכניסים את התערובת לבלנדר עם כל השאר החומרים, משם מקררים היטב במקרר ומכניסים למכונה.

רוצים גם מתכון בונוס ? בבקשה ..

קינוח ספרדי שנקרא לצ'ה מרינגדה והוא על בסיס חלב וביצים, ללא שמנת :
2 כוסות חלב
100 גרם סוכר (חצי כוס)
קורט מלח
2 מקלות וניל, או בערך שמינית כפית טחון
1 לימון
2 חלבונים
מחממים את החלב עם 6 כפות סוכר, מלח והקינמון וגרידת כל הלימון, עד שהסוכר נמס והתערובת חמה אך לא רותחת. שמים בצד לספוג טעם מהלימון והקינמון.
מקציפים טוב את החלבונים ומוסיפים את שתי כפות הסוכר הנותרות עד לקצף קשה. מוציאים מקלות קינמון ומערבבים את התערובת שהתקררה בינתיים לתוך המרנג,
מקפיאים במכונת הגלידה.
מקור וקרדיט על המתכונים   לדיוויד לייבוביץ 

גלידת בננה צלויה


Comments are closed.