במתכון המיוחד הזה של דייויד לייבוביץ נעשה שימוש במרכיבים שלא תמיד יש בכל בית,
חלב קוקוס  – ניתן היום לקנות בכל סופר מרקט .אבל ניתן להחליף אותו בשמנת אם תרצו.

סוכר דקלים ניתן לקנות בחנויות מתמחות או להחליף בכל סוג סוכר אחר. סוגי סוכר שונים יכולים לתרום טעמים שונים לגלידה ושווה להתנסות .

 

טיפ – תוספת של מעט הל יכולה לשדרג את הגלידה למי שאוהב את הטעם.

 

מצרכים :

600 גרם בננות בשלות ,חתוכות לגודל של בערך 1 ס"מ

3/4 כוס סוכר דקלים

500 מ"ל חלב קוקוס

קורט מלח

1 כף רום כהה

1/2 כפית תמצית וניל

 

אופציה – מעט מיץ לימון

הכנה:

  1. בסיר רחב לבשל יחד  סוכר עם רבע מכמות חלב הקוקוס עד שהכל חלק ומבעבע.
  2. הוסיפו את הבננות והמלח. המשיכו לבשל עד שהבננות רכות ומבושלות לגמרי. בערך כחמש דקות.
  3. הסירו את הסיר מהאש והוסיפו את שארית חלב הקוקוס והוניל.
  4. טעמו את התערובת , אם היא מתוקה מדי הוסיפו מעט מיץ לימון.
  5. רסקו את התערובת בבלנדר או מעבד מזון וצננו היטב.
  6. העבירו למכונת גלידה והמשיכו לפי הוראות היצרן.

מכיוון שזו גלידה ביתית ללא חביצה ( ביצים ) היא תקפא ותהיה קשה מאוד במקפיא. מומלץ להוציא אותה כחמש דקות לפני ההגשה על מנת שתגיע למרקם הרצוי.

גלידת בננות מקורמלות


Comments are closed.