מכונת גלידה ביתית היא בדיוק הפתרון למבחר רחב ויצירתי של טעמים שלא רואים בגלידריות בדרך כלל,
​וגם אם כן, לרוב מדובר בחומרי טעם וריח ולא בדבר האמיתי.

אז הנה מתכון יצירתי שמביא את כוכב המטבח האסיאתי גם לזירת הקינוחים.

הצטיידו ב:

שורש ג'ינגר
200 מ"ל חלב
200 מ"ל שמנת מתוקה
150 גר' סוכר
4 חלמונים
קורט מלח

גשו להכנה:

קלפו וחתכו את השורש לחתיכות קטנות
חממו את  החלב בסיר עם הג'ינג'ר עד לרתיחה. הסירו מהאש וצננו.
סננו את החלב שקיבל כבר את כל הטעם של הג'ינג'ר ואין צורך בחתיכות.
טרפו יחד  חלמונים+מלח+סוכר.
הוסיפו את החלב והשמנת לתערובת החלמונים.
למי שיש מכונת גלידה ביתית יכול עכשיו להכניס כל החומרים למכונה ולהמשיך לפי הוראות היצרן.

למי שאין מכונת גלידה – לא נורא !

אפשר להעביר את התערובת לתבנית, להקפיא, להוציא כל 3-4 שעות ולערבב טוב טוב.
הערבוב ישבור את הקרח לגושים קטנטנים ונקבל גלידה במרקם חלק יותר וקרמי.
רצוי לערבב פעמיים שלוש ולמי שיש כוח להתאפק עד האכילה אפילו ארבע..

הידעתם?

ג'ינג'ר (בעברית – זנגביל) הוא צמח רב שנתי הגדל בעיקר בארצות חמות. בבישול משתמשים בשורש שלו והוא נותן טעם עז ומורגש, יש שיגידו חריף.
בבישול האסיאתי, ההודי ואפילו התימני והאירופאי אפשר למצוא מתכונים עם ג'ינג'ר. רובנו נחשפנו לג'ינג'ר עם פריצתו של הסושי לתודעתנו הקולינרית בארץ (אחלה תוספת לסויה וואסאבי, למרות שביפן, תפקידו המסורתי של הג'ינג'ר בעת אכילת סושי הוא למעשה ריענון הפה בין ביס לביס).
ברפואה האלטרנטיבית הוא מומלץ לצרוך אותו (בתה נגיד) נגד בחילות או שפעות.

והנה לינק למתכון גלידת ג'ינג'ר נוסף שמצאנו בבלוג חמוד ומעניין   http://bojongourmet.com/2012/05/fresh-ginger-ice-cream/

גלידת ג'ינג'ר


Comments are closed.