סיידר תפוחי עץ ,חמאה ושמנת חמוצה

גלידת סיידר וחמאה שחומה

מתכון שהוא תענוג של טעמים לחורף. כל כף מביאה לפה מגוון של מתיקות וחמיצות יחד עם קרירות נעימה.

המלצה שלנו ?

לשים מהגלידה מעל לעוגה חמה או לביבות !!!

 

מצרכים :

 

8 כפות חמאה

4 כוסות סיידר תפוחי עץ. מהסוג הכי טעים וטוב שתמצאו

1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר

2 כוסות שמנת חמוצה

3/4 כוס חלב

1/4 כוס סוכר חום

1 כפית תמצית וניל

מעט מלח
אופן הכנה:

 

  1. בסיר קטן ממיסים חמאה ומבשלים אותה עד שהצבע משתנה לחום בהיר ענברי. מסננים לתוך מיכל חסין חום ומצננים.
  2. בסיר בינוני מרתיחים את הסיידר עד שהכמות מצטמצמת ל1/2 כוס של סירופ. יש לשים לב לתהליך כי הוא עלול לקרות במהירות יחסית ! מצננים.
  3. מעררבבים יחד שמנת חמוצה, חלב,תמצית וניל,מלח. מוסיפים את החמאה והסיידר אחרי שהצטננו ומערבבים היטב. יש לשים לב שהחמאה מעורבבת טוב אחרת בתהליך הקיור ייווצרו גושישים. ניתן להיעזר בשלב זה בבלנדר או מעבד מזון.

מצננים במקרר לילה. בסיס זה לגלידה יכול להישמר בקירור עד שבוע !

  1. מעבירים את התערובת למכונת גלידהוממשיכים לפי הוראות היצרן.

לדעתנו הגלידה הכי טעימה כשהיא עדיין מעט רכה. אם הקפאתם אותה כדאי להוציא אותה מהמקפיא מעט לפני ההגשה ולתת לה להפשיר מעט.

גלידת סיידר וחמאה שחומה

 


Comments are closed.