אני זוכרת את הפעם הראשונה שטעמתי גלידה בטעם עוגת גבינה, וזו הייתה תחושה כזו מגניבה של טעם ומרקם חדשים, מוזרים אך מענגים.
פעם מצאתי את הטעם הזה רק בגלידת האגן דאז, מאז כבר נפתחו הרבה גלידריות בוטיק שמכינות בעצמן מגוון רב של טעמים,
והיום אפשר להצטייד במכונת גלידה ביתית, להכין לבד בבית מתי שרק רוצים ולהוסיף גם דברים מגניבים.

אז כל מה שצריך זה:

90 גרגבינת שמנת
1 כוס סוכר
1 וחצי כוס פטל מעוך ומסונן
1 כוס שמנת מתוקה
1 כוס חלב, רצוי חלב מלא (4% שומן)

ועכשיו להכנה:

בקערה גדולה, ערבבו את הגבינה עד למרקם נוזלי וחלק, הוסיפו סוכר והמשיכו לערבב עד לאחידות התערובת. הוסיפו את הפטל, ואז את השמנת והחלב וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה לגמרי. כל שנותר הוא להוסיף את התערובת העשירה הזו למכונת גלידה ביתית ולפעול בהתאם להוראות יצרן.

גלידת עוגת גבינה ופטל


Comments are closed.