מתכון לגלידת קינמון

חומרים (ל-4 מנות):
1/2 1 כפות דחוסות סוכר חום כהה
1/2 1 כוסות חלב
2 מקלות קינמון קטנים (או 1 גדול, שבור ל-2)
1/2 כוס סוכר
4 חלמונים
1 מכל שמנת לקצפת

הכנה:
1. יוצקים את החלב לסיר קטן. מוסיפים את הסוכר החום ומקלות הקינמון ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש ומשהים כ-10 דקות.

2. מביאים שנית את החלב לרתיחה ומנמיכים את הלהבה למינימום. בקערה קטנה טורפים את החלמונים עם הסוכר שנותר רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. יוצקים לתוכה בזהירות ותוך ערבוב חלק מהחלב הרותח ומחזירים את התערובת שהתקבלה לסיר החלב.

3. מבשלים על להבה נמוכה מאוד או מעל אדים (בסיר כפול), תוך בחישה מתמדת, עד שהתערובת מסמיכה מעט. מסירים מיד מהלהבה ומוסיפים את השמנת הקרה. מערבבים היטב ומצננים.

4. מסננים את התערובת לתוך קערה ומסלקים את מקלות הקינמון. מעבירים את התערובת למכונת גלידה ומפעילים לפי הוראות היצרן.

 


No comments so far.

כתיבת תגובה

Your email address will not be published. Website Field Is Optional.

COMMENTCOMMENT
השם שלךהשם שלך
אימיילאימייל
WEBSITEWEBSITE