מרכיבים:
1 1/2 כוסות חלב
3/4 כוס סוכר
1 1/2 כוסות פולי קפה
מעט מלח
1 1/2 כוסות שמנת
5 חלמונים
1/4 כפית תמצית וניל
1/4 כפית קפה טחון

הכנה:

1. לחמם חלב+סוכר+פולי קפה+מלח+ 1/2 כוס שמנת. לא להרתיח ! אחרי החימום להשאיר בטמפרטורת החדר לשעה.
2.  בקערה נקיה להכניס את השמנת שנותרה ומעליה מסננת עדינה.
3. לחמם שוב את החלב עם הקפה( עד שעולים אדים ! לא להרתיח ). בקערה לטרוף את החלמונים ואז לאט למזוג עליהם את החלב החם. חשוב לטרוף כל הזמן כדי שהחלמונים יתחממו אך לא יתבשלו.
4. להחזיר את החלמונים+חלב לסיר ולהמשיך לחמם על אש בינונית תוך כדי ערבוב וגירוד תחתית הסיר עד שהתערובת מתעבה מספיק.
5. למזוג את התערובת הזו דרך המסננת לקערה עם שארית השמנת . ללחוץ על פולי הקפה כדי להפיק מהם מקסימום טעמים ואז להיפטר מהם. להוסיף תמצית וניל וקפה טחון.
6.לקרר את התערובת היטב במקרר ואז להעביר למכונת הגלידה ולהמשיך לפי הוראות היצרן.

קרדיט לדייויד לייבוביץ על המתכון הנהדר !

גלידת קפה


Comments are closed.