גלידת ריקוטה בטעמים שמזכירים את סיציליה, חופש וים תיכון .
קרדיט על המתכון לדייויד לייבוביץ הנפלא.
תרגום וטעויות ( אם יש ) – שלנו !

גלידת ריקוטה

מרכיבים :

1 כוס ( 250 מ"ל) שמנת

1/2 כוס ( 100 גרם) סוכר

מעט מלח

5 חלמונים גדולים

1/4 כוס ( 80 גרם) דבש

2 כוסות ( 500 מ"ל) גבינת ריקוטה

1 כפית מיץ לימון

אפשרות לתוספת : 1 כפית של גראפה או קירש דובדבנים

ניתן להוסיף לגלידה –
1/4 כוס קליפות מסוכרות של לימון או תפוז

1/4 כוס של פיסטוקים קצוצים

גלידת ריקוטה

הכנה:
בסיר לחמם שמנת+סוכר + מלח

לטרוף בקערה את החלמונים

כשהשמנת חמה יש להוסיף אותה בהדרגה לחלמונים תוך בחישה מתמדת !

להחזיר את התערובת לסיר ולבשל בזהירות,עד שמסמיך מעט. לא להרתיח !

לסנן את הקרם לקערה המונחת באמבט מים קרים על מנת לצנן.

בבלנדר לערבב קרם+ריקוטה+דבש+ליקר אם בחרתם להוסיף עד שהכל חלק מאוד. להעביר למיכל ולצנן היטב.

להוסיף מיץ לימון ולהעביר הכל למכונת גלידה. להמשיך לפי הוראות היצרן

 

גירסה 2 ללא ביצים
2 כוסות ריקוטה

1 כוס חלב או שמנת

1/2 כוס סוכר

1/4 כוס דבש

1 כפית ליקר קירש או גראפה

לערבב הכל יחד טוב טוב ולצנן.

להוסיף 1 כפית מיץ לימון ולהעביר למכונת גלידה.

להכין לפי הוראות היצרן.

ניתן להוסיף אותן תוספות של קליפות מסוכרות או פיסטוקים או כל אגוז אחר שאוהבים !

שימו לב שגלידה ללא ביצים קופאת קשה יותר ורצוי להוציא אותה מהמקפיא מעט לפני ההגשה.

גלידת ריקוטה


Comments are closed.