גלידת ריקוטה בטעמים שמזכירים את סיציליה, חופש וים תיכון .
קרדיט על המתכון לדייויד לייבוביץ הנפלא.
תרגום וטעויות ( אם יש ) – שלנו !

גלידת ריקוטה

מרכיבים :

1 כוס ( 250 מ"ל) שמנת

1/2 כוס ( 100 גרם) סוכר

מעט מלח

5 חלמונים גדולים

1/4 כוס ( 80 גרם) דבש

2 כוסות ( 500 מ"ל) גבינת ריקוטה

1 כפית מיץ לימון

אפשרות לתוספת : 1 כפית של גראפה או קירש דובדבנים

ניתן להוסיף לגלידה –
1/4 כוס קליפות מסוכרות של לימון או תפוז

1/4 כוס של פיסטוקים קצוצים

גלידת ריקוטה

הכנה:
בסיר לחמם שמנת+סוכר + מלח

לטרוף בקערה את החלמונים

כשהשמנת חמה יש להוסיף אותה בהדרגה לחלמונים תוך בחישה מתמדת !

להחזיר את התערובת לסיר ולבשל בזהירות,עד שמסמיך מעט. לא להרתיח !

לסנן את הקרם לקערה המונחת באמבט מים קרים על מנת לצנן.

בבלנדר לערבב קרם+ריקוטה+דבש+ליקר אם בחרתם להוסיף עד שהכל חלק מאוד. להעביר למיכל ולצנן היטב.

להוסיף מיץ לימון ולהעביר הכל למכונת גלידה. להמשיך לפי הוראות היצרן

 

גירסה 2 ללא ביצים
2 כוסות ריקוטה

1 כוס חלב או שמנת

1/2 כוס סוכר

1/4 כוס דבש

1 כפית ליקר קירש או גראפה

לערבב הכל יחד טוב טוב ולצנן.

להוסיף 1 כפית מיץ לימון ולהעביר למכונת גלידה.

להכין לפי הוראות היצרן.

ניתן להוסיף אותן תוספות של קליפות מסוכרות או פיסטוקים או כל אגוז אחר שאוהבים !

שימו לב שגלידה ללא ביצים קופאת קשה יותר ורצוי להוציא אותה מהמקפיא מעט לפני ההגשה.

גלידת ריקוטה


No comments so far.

כתיבת תגובה

Your email address will not be published. Website Field Is Optional.

COMMENTCOMMENT
השם שלךהשם שלך
אימיילאימייל
WEBSITEWEBSITE