יאמי.. שוקולד וחמאת בוטנים…
מתכון נהדר שמצאתי בבלוג חו"ל וישר רצתי לתרגם לכם כדי שתכינו איתי.

המקור מהבלוג brown eyed baker  – כאן 
מצרכים :
2 כוסות שמנת

3 כפות קקאו

150 גרם שוקולד

1 כוס חלב

3/4 כוס סוכר

5 חלמונים

1/2 כפית תמצית וניל

20 ממתקי חמאת בוטנים – שוקולד. קצוצים.

במתכון המקורי השתמשו בחטיפים של חברת REESES . כאן בארץ תצטרכו לאלתר או לבקש מחברים שיביאו מחו"ל..

גלידת שוקולד וחמאת בוטנים

לתערובת חמאת הבוטנים :

1/2 כוס חמאת בוטנים

1/2 כוס שמנת

1/4 כוס סוכר חום בהיר

2 כפות סירופ תירס

 

הכנה:

  1.  בסיר מחממים יחד 1 כוס שמנת וקקאו.
  2. מערבבים טוב , מורידים מהאש ומוסיפים את השוקולד ( קצוץ דק) + 1 כוס שמנת
  3. בסיר שני מחממים יחד חלב + סוכר + מלח .  בקערה טורפים את החלמונים ולאט שופכים עליהם מהחלב החם. מחזירים לסיר וממשיכים לבשל על אש קטנה עד שמסמיך.
  4. מערבבים את שתי התערובות יחד ( שמנת / קקאו + חלב / ביצים) . מוסיפים תמצית וניל ומצננים היטב.
  5. מכינים את תערובת חמאת הבוטנים –  מערבבים את כל המרכיבים בסיר קטן ומחממים עד שהסוכר נמס .
  6. את תערובת השמנת  שהצטננה מעבירים למכונת גלידה וממשיכים לפי הוראות היצרן.
  7. בשתי הדקות האחרונות מוסיפים לגלידה את ממתקי החמאת בוטנים.

8 לתוך קופסא או כלי הגשה מוזגים בשכבות – פעם גלידה ופעם מתערובת חמאת הבוטנים. מסיימים בשיכבה העליונה עם גלידה.

גלידת שוקולד וחמאת בוטנים


Comments are closed.