מרכיבים:

1 כוס שמנת מתוקה + 1 כוס של חלב
יש להביא לרתיחה עדינה עם  מקל וניל חצוי לאורך (ובהמשך לגרד את פנים המקל ולזרוק את התרמיל),
7-10 גרגרי הל מעוכים קלות, אותה כמות  של גרגרי פלפל אנגלי.
לאחר שהגיע לרתיחה – להשהות, אפילו כמה שעות, לצורך ספיגת הטעמים, ולהיפטר מהגרגרים. (אם חיכית כמה שעות והתקרר – לחמם לרתיחה קלה שוב, לפני ההמשך)

במקביל להקציף 5 חלמונים עם בערך 2/3 כוס סוכר עד לקצף בהיר ואורירי, להוסיף בהדרגה את השמנת לחלמונים תוך בחישה והשוואת טמפ'.

לחמם את התערובת תוך בחישה . להיזהר לא להרתיח אלא רק לחמם מעט.

כשהתערובת צוננת, להעביר למכונת גלידה להפעיל לפי הוראות היצרן..

אפשר לגוון בטעם אם מוסיפים כוכב אניס או מסמר ציפורן – כל אחד והטעמים שאהובים עליו

גלידת תבלינים


Comments are closed.