מצרכים:

 

3 קילוגרמים אבטיח – הכל כולל הכל. זאת אומרת שהמישקל מתייחס גם לקליפה וגם לתוכן !!

 

1/2 כוס סוכר או מעט פחות אם רוצים. תלוי כמה מתוק האבטיח וכמה מתוק הטעם שלכם..

 

2 כפות מיץ מלימון סחוט טרי

 

למבוגרים –  אפשר להוסיף 4 כפות של וודקה כאופציה לשידרוג.

 

 

מה עושים ?

קודם כל מקלפים את האבטיח וחותכים לחתיכות קטנות שיהיה קל לרסק.

מוסיפים את הסוכר . ניתן להמס אותו במעט מים קודם או להוסיף ישירות לאבטיח

מוסיפים גם לימון + וודקה ( לא חובה)

מרסקים הכל טוב טוב טוב במעבד מזון או בלנדר

למי שיש מכונת גלידה – שופכים את התערובת למכונה וממשיכים בהכנה לפי הוראות היצרן עד למרקם שרצוי לנו

למי שאין מכונה – מעבירים לתבנית שטוחה .מכסים בניילון נצמד ומקפיאים.

אחרי שהתערובת לפחות חצי קפואה כבר אפשר לערבב שוב ולשבור את הקרח לגושים קטנים.

גרניטה היא למעשה סוג של ברד שמקורו באיטליה,בדרום היא מוגשת במרקם גס יותר ובצפון היא עדינה והקרח  במרקם עדין יותר.

למעשה אנו יוצרים כאן גושי קרח קטנים בטעם נהדר של אבטיח ואין קינוח יותר ישראלי,קיצי ומפנק מזה.

כדאי ואפילו רצוי וכייף להתנסות במבחר של מתכוני גרניטה שונים, לגלות את השילובים השונים ולבחור מה הכי אהוב עליכם בכל עונה

גרניטה אבטיח


Comments are closed.