מרכיבים :

 

  • 2 כוסות מיץ רימונים
  • 3 כפות סוכר
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 1/4 כוס וודקה

 

אופן ההכנה :

על אש קטנה מחממים בסיר את המיץ והסוכר עד שהסוכר נמס

מורידים מהאש ומוסיפים מיץ לימון וודקה

מקררים ומעבירים למכונת גלידה וממשיכים לפי הוראות היצרן
למי שאין מכונת גלידה –
ניתן להעביר לתבנית שטוחה ולמקפיא. יש להוציא מהמקפיא כל שעה ולערבב היטב על מנת להגיע למרקם הרצוי ( בין 3 ל5 פעמים)

בסוף מתקבל ברד בטעם רימונים משגע !

גרניטה רימונים

עץ הרימון הגיע לאזור ישראל  לפני שנים רבות מאוד והוא מופיע במקורות כתובים וארכיאולוגיים במשך השנים.

הרימון נחשב לבעל סגולות בריאות רבות מאוד,הפרי מכיל חומרים נוגדי חימצון וחומרים שיש סברה שיכולים לעכב ואף למנוע התפתחות סרטן.

בהרבה מהמטבחים באיזור הוא מככב במנות רבות, בצורת גרגרים או מיץ או רכז.( למשל המטבח הפרסי והטורקי).
מומלץ להוסיף אותו לתפריט באופן קבוע והיום זה קל מתמיד כי אפשר למצוא בסופרמרקט גם גרגירי רימון נקיים וקלופים וגם רכז רימונים,

שניהם בעלי טעם עדין,מתוק חמוץ שמשתלב יפה לא רק עם קינוחים אלא גם בסלט ואף במנות בשר


Comments are closed.