מתכון לגלידת וניל בסיסית

חומרים (ל-4 מנות):
1 כוסות חלב
1 תרמיל וניל
4 חלמונים
1/2 כוס סוכר
1 מכל שמנת לקצפת

הכנה:
1. מרתיחים את החלב עם מקל הווניל. מכסים ומניחים ל-10 דקות. מוציאים את מקל הווניל, חוצים אותו לאורכו ומוציאים בחוד הסכין את הגרגרים השחורים. מעבירים אותם לסיר ומסלקים את התרמיל.

2. מחזירים את החלב לרתיחה. בקערה קטנה טורפים את החלמונים עם הסוכר רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. יוצקים לתוכה בזהירות ותוך ערבוב חלק מהחלב הרותח ומחזירים את התערובת שהתקבלה לסיר החלב.

3. מבשלים על להבה נמוכה מאוד או מעל אדים (בסיר כפול), תוך בחישה מתמדת, עד שהתערובת מסמיכה מעט. מסירים מיד מהלהבה, מעבירים דרך מסננת דקה לקערה ומוסיפים את השמנת הקרה. מערבבים היטב ומצננים במקרר.

4. יוצקים את התערובת הצוננת למכונת גלידה ומפעילים לפי הוראות היצרן


Comments are closed.