ממשיכים עם הטעמים המיוחדים והמפתיעים, כי כשיש לכם מכונת גלידה ביתית בבית, מרתק לנסות ולהתנסות.

מרכיבים:

2 כוסות חלב מלא
3 כפות בזיליקום טרי קצוץ
1/2 כוס סוכר
4 חלמונים גדולים
1/2 כוס שמנת מתוקה מקוררת היטב

ניגשים להכנה:

1. הביאו את החלב, בזיליקום, 1/4 כוס סוכר וקורט מלח לרתיחה בסיר של 2 ליטר, תוך כדי ערבוב, ואז הניחו לתערובת לספוג את טעמי הבזיליקום במשך 30 דק'. העבירו לבלנדר וערבבו במשך דקה בערך, עד שהבזיליקום טחון לגמרי.

2. ערבבו יחד את החלמונים עם שארית הסוכר (1/4 כוס) בקערה בינונית, רצוי עם מיקסר, עד התערובת סמיכה ובהירה, בערך 1 דק'. הוסיפו את תערובת החלב באיטיות תוך ערבוב מתמיד עד לאחידות מלאה. מזגו את התערובת החדשה אל הסיר ממקודם ובשלו על חום בינוני, תוך ערבוב מתמיד עם כף עץ, עד שהתערובת מצפה את גב כף העץ ומגיעה לחום של 70 מעלות צלזיוס (לא להביא לרתיחה!).

3. הורידו מהר מן האש ומזגו דרך מסננת צפופה לקערת מתכת. את הקערה הזו הניחו בתוך קערה גדולה יותר עם מי קרח וערבבו את התערובת עד שהיא קרה, בערך 10-15 דק'.

4. הוסיפו פנימה את השמנת תוך כדי ערבוב ועברו להמשך עבודה עם מכונת גלידה ביתית.

גלידת בזיליקום


Comments are closed.