מתכון קיץ מנצח מבית מרתה סטיוארט

מצרכים :
1 סלסילה גדולה של תותים

1/2 כוס סוכר

1/3 כוס אפרול

קליפה מגוררת מתפוז אחד

 

לפי אתר "סנהדרינק" –
" בשנת 1919 רקחו האחים ברביירי ממחוז ונטו שבאיטליה אפרטיף על בסיס עשבים שקיבל את השם אפרול. באופן לא רשמי הוא מכונה גם "האח הקטן של קמפרי", בזכות אחוז אלכוהול נמוך משמעותית (11%) וטעם מתוק יותר ומריר פחות משל האח הגדול. בתחילת דרכו היה האפרול מוכר אך ורק במדינת הולדתו. רק בתום מלחמת העולם השניה החלה הפריצה הבינלאומית, והשווקים שאימצו בחום את המשקה אחרי השוק האיטלקי היו השווקים בגרמניה ובאוסטריה."

סורבה תות אפרול

הכנה:

  1. מרסקים בבלנדר תותים וסוכר יחד.
  2. מערבבים בקערה את רסק התוים עם האפרול וגרידת התפוז. מצננים במקרר כשעתיים
  3. מעבירים למכונת גלידה וממשיכים לפי הוראות היצרן להכנת סורבה.
  4. מעבירים לתבנית ומקפיאים לעוד כשעתיים.

 

ניתן לשמור את הסורבה קפוא כשבועיים במקפיא

סורבה תות אפרול


Comments are closed.